کانون قرآن و عترت علیه السلام

نهاد رهبری دانشگاه گیلان
کانون قرآن و عترت علیه السلام

این وبلاگ با هدف افزایش فرهنگ انس دانشجو با قرآن ایجاد شده و کلیه حقوق مادی و معنوی آن متعلق به کانون قرآن و عترت نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری( دامت برکاته) در دانشگاه گیلان می باشد.

پیام های کوتاه
نویسندگان

۲۲ مطلب توسط «بشری» ثبت شده است

لبخندهای آقا

شنبه, ۲۱ دی ۱۳۹۲، ۱۱:۰۸ ق.ظ

دانشجو بود...دنبال عشق و حال،خیلی مقید نبود،یعنی اهل خیلی کارها هم بود،تو یخچال خونه ش مشروب هم میتونستی پیدا کنی....
از طرف دانشگاه اردو بردنشون قم...قرار شد با مرحوم آیت الله بهجت(ره)هم دیدار داشته باشن..از این به بعد رو بذارید خود حمید براتون تعریف کنه...
وقتی رسیدیم پیش آقای بهجت...بچه ها تک تک ورود میکردن و سلام میگفتن،آقای بهجت هم به همه سلامی میگفت و تعارف میکرد که وارد بشن...من چندبار خواستم سلام بگم...منتظر بودم آقای بهجت به من نگاهی بکنن...امااصلا صورتشون رو به سمت من برنمیگردوندن...درحالیکه بقیه رو خیلی تحویل میگرفتن...یه لحظه تو دلم گفتم:""حمید،میگن این آقا از دل آدما هم میتونه خبر داشته باشه...تو با چه رویی انتظار داری تحویلت بگیره...!!!تو که خودت میدونی چقدر گند زدی...!!!""خلاصه خیلی اون لحظه تو فکرفرو رفتم...تصمیم جدی گرفتم که دور خیلی چیزا خط بکشم،وقتی برگشتیم همه شیشه های مشروب رو شکستم،کارامو سروسامون دادم،تغییر کردم،مدتی گذشت،یکماه بود که روی تصمیمی که گرفته بودم محکم واستادم،از بچه ها شنیدم که یه عده از بچه های دانشگاه دوباره میخوان برن قم،چون تازه رفته بودم با هزار منت و التماس قبول کردن که اسم من رو هم بنویسن،اما به هرحال قبول کردن...
اینبار که رسیدیم خدمت آقای بهجت،من دم در سرم رو پایین انداخته بودم،اون دفعه ایشون صورتش رو به سمتم نگرفته بود،تو حال خودم بودم که دیدم بچه ها صدام میکنن>>""حمید..حمید...حاج آقا باشماست""
نگاه کردم دیدم آقای بهجت به من اشاره میکنن که بیا جلوتر...آهسته در گوشم گفتن:
-
یکماهه که امام زمانت رو خوشحال کردی...

**************
ترک هرگناه==نشاندن لبخند بر لبان نازنین حضرت مهدی علیه السلام...
ترک هرگناه==برداشتن یک قدم در مسیر ظهور...

سالروزآغاز امامت حضرت ولی عصر(عج)،روزدانشگاه،مهدویت و انتظار گرامی باد

  • بشری

عبرتهای ایام امتحانات

جمعه, ۲۹ آذر ۱۳۹۲، ۰۵:۵۱ ب.ظ

"
اقْتَرَبَ لِلنَّاسِ حِسَابُهُمْ وَ هُمْ فِی غَفْلَةٍ مَّعْرِضُونَ  "

حساب مردم به آنان نزدیک شده درحالی که در غفلتند و روی گردان

( انبیا_1 )
  • بشری

روز مبارک جویندگان دانش!

شنبه, ۱۶ آذر ۱۳۹۲، ۱۰:۳۹ ب.ظ
من همه دانشجویان را به دانشجویی به معنای واقعی کلمه-یعنی دنبال علم رفتن- و به فعالیتهای متناسب با دانشجویی دعوت میکنم، چه فعالیتهای سیاسی چه اجتماعی. امام خامنه ای 92/05/06
روزتان مبارک
  • بشری

مشعل راه

سه شنبه, ۱۲ آذر ۱۳۹۲، ۱۲:۰۷ ق.ظ
میرزاکوچک مرد، اما یک مشعل شد.
او از "همت" و "اراده" و "شخصیت" و "هویت" خود خرج کرد، برای اینکه به یک نسل "هویت" و "شخصیت" و "نیرو" و "اراده" ببخشد.
*برای امتداد راهش بکوشیم*
  • بشری

غرور ملی

دوشنبه, ۱۱ آذر ۱۳۹۲، ۱۰:۳۳ ق.ظ

میرزا کوچک، مرد تنهایى بود که به دو قدرت بزرگ آن روز دنیا - یعنى روسها و انگلیسیها - یک «نه»ى بزرگ گفت. نه با روسها ساخت، نه با انگلیسیها؛ اما در کنار او کسانى بودند که مى‌خواستند با دستگاه حکومتِ آن روز - بعد هم با رضاخان که تازه مى‌خواست سرِ کار بیاید - مبارزه کنند، اما به روسها پناه مى‌بردند؛ به باکو رفتند و بند و بستهایشان را کردند و به ایران برگشتند و سرسپرده آنها شدند.

 

اما میرزاکوچک‌خان قبول نکرد و حاضر نشد سازش کند؛ او، هم با انگلیسیها جنگید، هم با قزّاقهاى روس جنگید، هم با لشکر رضاخانى - و قبل از رضاخان، آن کسانى که بودند - مبارزه کرد؛ با احسان‌اللَّه‌خان و دیگران هم کنار نیامد.

 

وقتى جوان گیلانى سرِ قبر میرزاکوچک‌خان مى‌رود و مى‌بیند این مرد تنها، این مرد باایمان و باصفا، اگرچه در وسط جنگلهاى گیلان در مظلومیت مُرد، اما شخصیت خودش را در تاریخ ایران تثبیت کرد؛ مُرد، اما یک مشعل شد. ما در دوران مبارزه خودمان، هر وقت نام میرزاکوچک‌خان را به یاد مى‌آوردیم و شرح حال او را مى‌خواندیم، نیرو مى‌گرفتیم. او از همت و اراده و شخصیت و هویّت خود خرج کرد، براى این‌که به یک نسل هویّت و شخصیت و نیرو و اراده ببخشد. این بسیار ارزش دارد. امثال او تعدادى بودند که در غربت مبارزه کردند، در غربت هم مُردند؛ اما مى‌بینید که امروز غریب نیستند. جریان تاریخ، جریان عجیبى است. نگذاشت و نخواهد گذاشت شیخ فضل‌اللَّه‌ها و میرزاکوچک‌خان‌ها و خیابانى‌ها و امثال اینها، همچنان که غریب مُردند، غریب بمانند. دشمنان مى‌خواهند این مفاخر را از دست جوان ایرانى بگیرند.

 

سخنان رهبر انقلاب-مصلی امام خمینی(ره) رشت-1380

  • بشری

جهاد با نفس-4

جمعه, ۸ آذر ۱۳۹۲، ۱۰:۰۲ ق.ظ

امام صادق (ع) می‌فرماید اگر در همه این حالت‌های پنج‌گانه «إذا رغب، إذا رهب، إذا اشتهی، إذا غضب، إذا رضی» و در همه این لحظه‌ها، مالک نفس خودت شدی و نگذاشتی این نفس، راحت اسب‌دوانی کند، خدا بدنت را بر جهنم، حرام خواهد کرد. آیا این نتیجه کمی است!؟ببینید مجاهده با نفس چه ارتباط مستقیمی پیدا می‌کند با رفع عذاب الهی! از آن طرف، بهای بهشت هم جهاد با نفس است. (امیرالمۆمنین (ع): جِهادُ الهوی ثَمَنُ الجَنّةِ؛ غررالحکم/4756(
_______________________________________________________

مگر چقدر اهمیت دارد که انسان مراقبت کند که به میل نفسش عمل کند؟ اهمیتش به این است که اگر در قدم اول به میل نفست (که گناه نباشد) عمل کنی، ممکن است برای یکی دو بار، عیبی نداشته باشد؛ اما این نفس (وقتی که به میلش عمل کردی) قوی‌تر می‌شود و بعد از چند قدم، قطعاً تو را به گناه وادار می‌کند، و قطعاً نمی‌توانی مقاومت کنی. یعنی وقتی به میل نفست عمل کردی، نفست بزرگ و پُررو می‌شود، و وقتی که بزرگ شد، ایستادن در مقابل او و به حرفش گوش نکردن، خیلی سخت می‌شود.

ابلیس می‌گوید: من با «گناه»، بندگان خدا را هلاک می‌کنم و به جهنم می‌برم، اما آن‌ها توبه می‌کنند و حال من را می‌گیرند و من را هلاک می‌کنند. بعد من آن‌ها را به هوای نفس (یعنی به چیزهایی که دوست دارند ولی گناه نیست) وادار می‌کنم، و این‌ها می‌گویند: ما که گناه نکردیم، و خیال می‌کنند که راهشان درست است، بعد انتهای این مسیرشان می‌روند به جهنم، اما چون نمی‌فهمند که دارند به سوی جهنم می‌روند، دیگر توبه هم نمی‌کنند. (قال رسول الله (ص): إنّ إبلیسَ قالَ: أهلَکتُهُم بِالذُّنوبِ فأهلَکونی بالاستِغفارِ، فلَمّا رأیتُ ذلکَ أهلَکتُهُم بالأهواءِ، فهُم یَحسَبونَ أنّهُم مُهتَدونَ فلا یَستَغفِرونَ؛ میزان الحکمه/21389(

--------------------------------------------------------

حدیث 4:

امام صادق علیه السلام به مردى فرمود: قلبت را (براى خودت ) به مثابه همدمى مهربان و به منزله فرزندى که با تو دوستى خالصانه دارد قرار ده و دانشت را همچون پدرى که از او پیروى مى کنى و نفست را همانند دشمنى که با او به پیکار برخاسته اى و مال و دارایى ات را امانت و عاریتى بدان که آن را (باید به صاحبش ) برگردانى .

  • بشری

جهاد با نفس-3

شنبه, ۲۵ آبان ۱۳۹۲، ۰۲:۰۱ ب.ظ

ترجمه حدیث:

3-امام صادق علیه السلام به مردى فرمود: تو طبیب خود هستى و بیمارى براى تو روشن و آشکار گردیده است و نشانه تندرستى و سلامت را دانسته اى و بر داروى دردت نیز راهنمایى شده اى ، پس بنگر که چگونه به کار نفس خویش مى پردازى .

  • بشری

یاحسین

پنجشنبه, ۲۳ آبان ۱۳۹۲، ۰۴:۲۴ ب.ظ
ما را کسی به قدر دو گندم نمی خرید/این دل اگر به خیمه ی تان آشنا نبود/از ما مگیر یک نفس این یا حسین را/آقا،حسین گفتن ما،دست ما نبود
  • بشری

مسابقه محفل عاشقان2

يكشنبه, ۱۹ آبان ۱۳۹۲، ۰۴:۴۸ ب.ظ

کانون قرآن و عترت افتخار داره تا دومین محفل عاشقان رو به همراه کانون نوسازی معنوی بسیج دانشگاه برگزار کند.

منتظر حضور گرمتون هستیم.

مهلت پاسخ به مسابقه تا ساعت24 سه شنبه 21 آبان

1-      این فراز از زیارت عاشورا به کدام بخش از فروع دین اشاره می کند؟

«إنی سلم ٌ لـِمَن سالَمَکُم و حربٌ لِمَن حاربکم»

ای اباعبدالله همانا من در صلحم با با کسی که با شما صلح کرد و در جنگم با کسی که با شمادر جنگ است.

 

2-      آیه 65 سوره انفال به چه امری اشاره می کند؟

الف) غلبه مومنان اندک بر تعداد زیادی کافر

ب) نادانی کافران

ج) سفارش به جهاد

د ) همه گزینه ها

 

3-      «من از اینکه شروع کننده ی جنگ باشم اکراه دارم.» مضمون کدام آیه به این عبارت امام حسین(ع) نزدیک است؟

الف) لا اکراه فی الدین (256 سوره بقره)

ب) یَا أَیُّهَا الَّذِینَ آمَنُواْ ادْخُلُواْ فِی السِّلْمِ کَآفَّةً وَلاَ تَتَّبِعُواْ خُطُوَاتِ الشَّیْطَانِ إِنَّهُ لَکُمْ عَدُوٌّ مُّبِینٌ (208 سوره بقره)

ج) إِذْ یُرِیکَهُمُ اللّهُ فِی مَنَامِکَ قَلِیلًا وَلَوْ أَرَاکَهُمْ کَثِیرًا لَّفَشِلْتُمْ وَلَتَنَازَعْتُمْ فِی الأَمْرِ وَلَکِنَّ اللّهَ سَلَّمَ إِنَّهُ عَلِیمٌ بِذَاتِ الصُّدُورِ (43 سوره انفال)

حتما حتما نام و شماره تماس خودتون رو بذارید که در صورت برنده شدن بهتون اطلاع داده بشه.

متشکر

-----------------------------------------------

باتشکر از شرکت شما در مسابقه.

پاسخ هاتون دریافت شد. انشاءالله در محفل بعدی قرعه کشی و برندگان اعلام میشود.

عزاداری هاتون قبول

التماس دعا

  • بشری

اگـــر....

يكشنبه, ۱۹ آبان ۱۳۹۲، ۰۴:۴۲ ب.ظ

فاطمة الزهراء(س) : 

 اگر آنچه را که ما اهل بیت دستور داده ایم عمل کنى و از آنچه نهى کرده ایم خوددارى نمائى ، تو از شیعیان ما هستى وگرنه خیر.

  • بشری